zelfs de wasmachine gaat mee op vakantie

Commentaar – Als je bij de digitale encyclopedie Wikipedia op het woord ‘kamperen’ zoekt, krijg je vervolgens een helder verhaal over kamperen. Je weet dan precies wat kamperen inhoudt. Althans, je krijgt een indruk van het kamperen in de vorige eeuw. Het kamperen van vandaag de dag gaat namelijk héél anders.

Op Wikipedia staat zelfs een mooi lijstje van benodigdheden. Het is een kort lijstje, want – volgens de vrije encyclopedie – neemt men bij kamperen genoegen met relatief weinig luxe, vaak met de bedoeling om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Juist, relatief weinig luxe… Nou, daar gaat het mis. Want wat valt tegenwoordig nog onder luxe? Een televisie? Een laptop? Een spelcomputer? Welnee, het past allemaal simpel in de caravan. En dus gaat het mee naar Spanje, Frankrijk of Italië.

Het lijkt er zo langzamerhand op alsof we niet meer zonder al die elektronica kunnen. En wat krijg je dan op een gegeven moment op zo’n camping: Inderdaad, overbelasting van het netwerk! “Wij konden op de camping in Frankrijk nog geen kopje koffie zetten”, meldt een stel uit Wijhe. “Constant zaten wij zonder stroom, omdat de buurvrouw de was aan het doen was.” De was? “Ja, de buren hadden zelfs een wasmachine in de caravan.”

Alles is dus mogelijk op de camping. Van kamperen is al lang geen sprake meer? Nee, het verhaal over een vakantieganger uit Luttenberg spreekt ons wat dat betreft beter aan. Hij ging weliswaar niet kamperen, maar stapte met alleen een paar schone onderbroeken en een gereedschapskist in het vliegtuig voor een trip naar de zon. De zomerkleren kocht hij op zijn vakantiebestemming. En die gereedschapskist? Nou, die kwam wel van pas. Je gaat als Nederlander immers niet betalen voor airco op de kamer. Dat los je zelf met een schroevendraaier op!

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.