zandsculpturisten leven zich uit op de markt

Maxim Gazendam en Jaap Tichler, twee zandsculptuurbouwers van de Zandacademie uit Zoetermeer, zijn woensdagochtend begonnen met het zandsculptuur van de Kruisverheffing op de Grote Markt in Raalte. De basiliek wordt in detail nagebootst en aangevuld met typisch folkloristische elementen. Zo komt er op de top van het zandsculptuur een typische Stöppelhaene te staan.

De twee zandsculpturisten zullen tot en met zondag 30 augustus druk in de weer zijn met werken aan hun zandsculptuur. Raalte kan er nog langer van genieten, want ook na de Stöppelhaene zal het bouwwerk enige tijd te bewonderen zijn. Onder andere het ROV heeft mogelijk gemaakt dat het zandsculptuur nog tot eind september op de Grote Markt blijft staan. De sculptuur krijgt een afmeting van circa drie bij drie meter en wordt iets minder dan vier meter hoog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.