wijhese molen geopend tijdens diekdaegen

De Wijhese Molen is op de zaterdagen 5 en 12 september de hele dag geopend voor het publiek. De eerste zaterdag gaan de deuren open in het kader van de Wiejese Diekdaegen, de tweede zaterdag in het kader van de Provinciale Molendag. Je kunt beide dagen naar binnen van 09.00 tot 16.00 uur.

Molens werden niet alleen ingezet bij het droogmalen van meren en bij regulering van de waterhuishouding in ons Nederland, zij speelden ook eeuwenlang een belangrijke rol bij de industriële ontwikkeling. Zo werden zij onder meer gebruikt voor het malen van graan, het zagen van hout, het slaan van olie uit zaden en het maken van papier. Als gevolg van de technische ontwikkeling verdwenen molens vanaf het eind van de 19e eeuw steeds meer uit beeld en werden gesloopt.

Gelukkig zijn er nog voldoende molens bewaard gebleven om de vroegere techniek te kunnen bewonderen. Als de wieken draaien, is de molen in de meeste gevallen te bezoeken. Veel molens zijn gedurende het hele jaar geopend, vaak op een zaterdag. Dit geldt ook voor de korenmolen in Wijhe. Deze is op andere zaterdagen van 09.00 tot 12.00 uur te bezichtigen. De molenaars geven graag tekst en uitleg over de molen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.