wegener ziet advertentie omzet flink dalen

Wegener, uitgever van onder meer de Stentor, heeft in het eerste halfjaar van 2009 een lagere nettowinst geboekt dan een jaar eerder. Vooral de advertentie-omzet stond zwaar onder druk, deze zakte met 23,6 procent (46,5 miljoen euro) ten opzichte van de eerste helft van 2008. Wegener zelf zegt dat vooral de verkoop van personeelsadvertenties de afgelopen periode is ingestort, als gevolg van de economische crisis.

De totale opbrengsten van Wegener bedroegen ruim 309 miljoen euro tegen 355 miljoen euro een jaar eerder. De winst daalde echter slechts met 4,9 procent, omdat Wegener dit jaar onder de codenaam ‘Delta’ kostenbesparende maatregelen nam. Het concern besloot tot een reorganisatie bij dagbladen, huis-aan-huiskranten en online media. Het exacte nettoresultaat vermeldt Wegener niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.