waardig afscheid dahliacorso lemelerveld

Het Dahliacorso in Lemelerveld is in stijl afgesloten. Onder prima weersomstandigheden hebben dinsdagavond ruim 20.000 bezoekers genoten van een kleurrijke en fantasierijke optocht. De wagenbouwers hebben de belofte om nog één maal alles uit de kast te halen voortreffelijk ingevuld.

Zeer opvallend waren de relatief geringe verschillen in de beoordelingen van de jury. Tussen de nummers één en twee zat minder dan één procent aan punten verschil, op een totaal van ruim 2.500. Bij de grote wagens was het weer corsogroep M&M die met ‘Koning Winter’ met de hoofdprijs naar huis ging. Op de hielen gezeten door ‘Een kwestie van tijd’ van de Wolthaarshoek. ‘Bolderig’ van de Mölnhoek nam de derde plek op het podium in beslag. In de categorie kleine wagens ging de eerste prijs naar Camping Heidepark voor Vakantiepark Heino. ‘Spetterpret’ van de jeugd van Dalmsholte zorgde voor succes bij die buurtvereniging. De jeugd van de Mölnhoek, Wolhaarshoek en Strenkhaar volgden.

Een bijzondere prestatie werd in de categorie showpanelen geleverd door de debuterende corsogroep ‘Jong geleerd = jong gedaan’. Deze zes tieners hadden als droom om ‘later’ een corsowagen te bouwen. Omdat het corso ophoudt te bestaan, moest er al dit jaar een wagen gemaakt worden. En met succes, de eerste prijs werd behaald. Dit voor de campings Starnbosch, Laarbrug en Bergzicht.

De complete uitslag 2009:

Grote wagens:

1. Corsogroep M&M – Koning Winter (2.521)

2. Wolthaarshoek – Een kwestie van tijd (2.505)

3. Mölnhoek – Bolderig (2.304)

4. Strenkhaar – Kleurrijk (2.240)

5. Kerkenhoek/Weerdhuisweg – Uitgeblust (2.169)

6. Dalmsholte – Vlinderrijk (2.116)

7. Groenlanders – Tortelduifjes (2.050)

Kleine wagens:

1. Camping Heidepark – Alle mensen (1.535)

2. Vakantiepark Heino – Geniet! (1.410)

Jeugd:

1. Dalmsholte – Spetterpret (1.475)

2. Mölnhoek – Dahliapiraten (1.380)

3. Wolthaarshoek – Liedjes uit grootmoederstijd (1.355)

4. Strenkhaar – Kleurrijk (1.300)

Campings:

1. Groep Pasman (1.495)

2. Starnbosch (1.430)

3. Laarbrug (1.275)

4. Bergzicht (1.270)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.