Home / archiefcentraal / waardering voor wijnen van wijnkristal heino

waardering voor wijnen van wijnkristal heino

De wijnen van Wijnkoperij WijnKristal uit Heino zijn internationaal goed op de kaart gezet in een recente uitgave van Wine Spectator, één van ’s werelds meest invloedrijke wijnbladen. De huiswijn (Cuvée Tristan & Julien) van de Heinose wijnkoperij werd volgens het algemeen geaccepteerde puntensysteem van Robert Parker gewaardeerd met 89 punten.

Volgens het systeem van Parker, een invloedrijke wijnjournalist uit de VS en oprichter van The Wine Advocate, worden er negentig punten of meer toegekend aan wijnen met een exceptionele complexiteit en karakter. Het is des te opmerkelijker dat twee andere wijnen uit het assortiment van WijnKristal, de Cuvée Privilège Rouge en de Privilege Blanc, met respectievelijk 91 en 89 punten werden beoordeeld.

“We weten al jaren dat we een uitstekende rode wijn importeren”, zegt Jos Engelbertink van WijnKristal. “Dat werd al bevestigd door aankopen van privéklanten. Zij hadden kennisgemaakt met de huiswijn in één van de restaurants waaraan WijnKristal levert. Dat was op zich al een fantastisch compliment. Deze internationale waardering zien we als erkenning voor onze goede neus. En dat voor een wijn van slechts 6,95 euro!”

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.