Home / archiefcentraal / volle eerste lijnbus van heeten naar raalte

volle eerste lijnbus van heeten naar raalte

De eerste bus die maandagochtend van Heeten naar Raalte reed, zat in ieder geval goed vol. Buslijn 4 rijdt bij wijze van proef een jaar lang van Deventer via Heeten naar Raalte. Een lange lobby van Plaatselijk Belang Heeten heeft daar uiteindelijk voor gezorgd. De verbinding is van groot belang voor de leefbaarheid in het dorp. Dankzij de bus kunnen Heetenaren nu makkelijker naar gemeentehuis, markt en station in Raalte reizen.

Wethouder Ben Haarman, gedeputeerde Job Klaassen en Arnold Geerdink – voorzitter van PB – spraken maandagochtend voor het vertrek van de eerste bus enkele mooie woorden. Daarin werd het doorzettingsvermogen van Plaatselijk Belang Heeten geroemd en het belang van de busverbinding benadrukt. Het haltebord werd door burgemeester Piet Zoon, mevrouw Beldhuis en mevrouw Tuten onthuld.

De eerste busreis naar Raalte verliep volgens planning, om 07.07 uur stond de bus bij de nieuwe halte. Bij voldoende gebruik van de lijn, krijgt de verbinding een definitief karakter.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.