veel variatie in lange stoppelhaene optocht

Het oogstcorso van het Sallands oogstfeest Stöppelhaene kent op donderdag 27 augustus weer een grote variatie. Voor de optocht zijn ten minste 25 prachtig versierde praalwagens en vijf loopgroepen aangemeld. Daarnaast doen er ook weer heel veel kinderen met versierde fietsen, skelters en karren mee.

Voorzitter Mannie Ogink van de Optochtcommissie is erg tevreden over de grote deelname. Twee deelnemers wil ze er even uit lichten. “De eerste is de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte, die speciaal meedoet omdat in 2009 precies veertig jaar de oogstgave tijdens Stöppelhaene wordt ingezameld. De andere is de Kinderolympiade, die in verband met het dertigjarig bestaan van dit spelonderdeel tijdens Stöppelhaene met een mooi versierde wagen haar opwachting maakt.”

Tussen de deelnemers aan de optocht zitten dit jaar twee Raalter basisscholen. De Rietkraag doet mee met een grote loopgroep van zeventig kinderen, terwijl De Schutse met een versierde wagen in de optocht meerijdt. Verder komen er acht praalwagens uit Drenthe en vijf wagens uit Welsum en omgeving. De inschrijving voor de praalwagens en loopgroepen is inmiddels gesloten. Kinderen kunnen zich tot op de dag van de optocht nog aansluiten.

De stoet zet zich om 14.00 uur vanaf de hoek Acacialaan-Brugstraat in beweging. De route ziet er daarna als volgt uit: Brugstraat – Kortestraat – Kuiperstraat – Schapenstraat – Nieuwstraat – Stationstraat – Brinkerstraat – Korenstraat – Kruisstraat – Kerkstraat – Burgemeester Kerssemakerstraat – Klompstraat – Spinhuisstraat – Bentinckstraat – Munstersestraat – Doktersweggetje – Domineeskamp (omstreeks 15.00 uur) – Deventerstraat (einde). Na de optocht zijn de praalwagens nog tot en met zondag 30 augustus te bezichtigen in de praalwagentent. Meer informatie: staging2.stoppelhaene.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.