tv serie t natuurlijk huus bij rtv oost

‘t Natuurlijk Huus in Raalte heeft van de provincie Overijssel financiële ondersteuning gekregen voor het maken van een zesdelige tv-reportage bij RTV Oost. Doel van de serie is om natuurlijk (duurzaam en ecologisch) wonen onder de aandacht te brengen. Natuurlijk leven is een goed haalbare manier van leven zonder dat je veel moet inleveren. Dat onder de aandacht brengen in iedere huiskamer van de provincie Overijssel moet bijdragen tot energiezuinig gedrag en tot terugdringen van CO2-uitstoot.

Overijssel wil in Nederland voorop lopen als het gaat om energiezuinigheid en heeft daarom bedrijven, instellingen en particulieren uitgedaagd met bijzondere projecten te komen die energiezuinig zijn. Donderdag en vrijdag bezoekt gedeputeerde Rietkerk de energieke koplopers in Overijssel. Vrijdag luncht hij in ’t Natuurlijk Huus aan de Hogebroeksweg in Raalte.

De provincie: “Deze koplopers zijn actief en innovatief aan de slag gegaan om de uitstoot van CO2 terug te dringen. De projecten laten zien dat inwoners en bedrijven zelf op veel verschillende manieren energie kunnen besparen of op een duurzame manier energie op kunnen wekken. De provincie Overijssel ondersteunt hen daarbij.”

“Tijdens zijn bezoeken praat de gedeputeerde met de koplopers en bekijkt hij hoe het provinciale beleid leidt tot praktische projecten. Hij bespreekt met de initiatiefnemers wat de plannen zijn, waar zij in de praktijk tegenaan lopen en wat zij van de provincie verwachten. Een belangrijk onderdeel van de gesprekken zal zijn hoe de provincie ertoe kan bijdragen dat er meer van dergelijke projecten opgestart kunnen worden om zo de CO2-doelstellingen sneller te behalen.”

Andere projecten in Salland zijn de rioolzuivering in Deventer waar Tauw, de gemeente Deventer, Saxion en Waterschap Groot Salland onderzoek doen naar de energieopbrengst van slibgisting op rioolwaterzuiveringsinstallatie Deventer. Bij het Etty Hillesumlyceum in Deventer staat energieneutraal en gezond leren centraal. Kringloopbedrijf Zwolle heeft zonnepanelen op het dak geplaatst. Camping de Noetselerberg heeft een houtgestookte CV geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.