toekomst praktijkcentra salland in ongewis

De toekomst van de Sallandse praktijkcentra Aver Heino en Praktijkcentrum Raalte is onduidelijk. De Animal Sciences Group van Wageningen UR (de overkoepelende organisatie) beraadt zich momenteel over haar in totaal negen praktijkcentra.

“Door uiteenlopende ontwikkelingen – onder andere fluctuerende melkprijzen – en de wens strategische beslissingen te nemen over de toekomst van onze proefboerderijen, hebben we een masterplan opgesteld met een visie op de toekomst van de regionale voorposten van Wageningen UR”, zegt Brigitte Breugom van de Animal Sciences Group. “Daarbij is per bedrijf gekeken naar een mogelijke toekomst als nationaal onderzoeksboerderij, als regionaal kenniscentrum, of een toekomst buiten Wageningen UR.”

Breugom: “Voordat we overgaan tot een definitieve besluitvorming worden de hoofdlijnen van het masterplan besproken met belanghebbenden uit de kringen van bedrijfsleven en productschappen, alsmede nationale en regionale overheden. De consequenties voor onze negen proefboerderijen zullen naar verwachting later dit jaar bekend worden gemaakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.