tegen mexicaanse griep laat sieraden thuis

Personeelsleden van de Raalter verzorgingstehuizen mogen vanaf nu geen sieraden meer dragen. Het is één van de maatregelen van Zorggroep Raalte om de Mexicaanse griep (zo lang mogelijk) buiten de deur te houden. Ringen, armbanden, halskettinkjes, zelfs horloges zijn verboden in Stevenskamp (Heeten), Maria-Oord (Luttenberg), Angeli Custodes en Swaenewoerd (Raalte).

Ook wordt er meer schoongemaakt dan gemiddeld, waarbij vooral naar toiletten, deurknoppen, kranen en werkplekken wordt gekeken. Om dat schoonmaken te vergemakkelijken worden overal waar maar kan hygiënische doekjes neergelegd, zodat personeel ook steeds even een telefoon of het toetsenbord van de computer kan afnemen. Medewerkers en vrijwilligers die ziekteverschijnselen hebben, worden verplicht thuis te blijven en niet eerder weer naar het werk te gaan dan dat ze zeker niet meer besmettelijk zijn.

In een brief aan personeel en vrijwilligers worden de do’s en dont’s tot in detail uitgewerkt. Zo moet je proesten of niezen in een papieren zakdoek. Moet je hoesten zonder dat je een zakdoek hebt, hoest dan niet in je hand, maar hou je elleboog liever voor de mond. Alle handdoeken moeten vervangen worden voor papieren wegwerp-exemplaren.

En mocht de ziekte dan toch tot binnen het verzorgingstehuis doordringen, dan worden per direct alle bijeenkomsten afgelast. Voor een gemiddelde vergadering is dat misschien niet zo erg, maar ook de kerkdiensten worden afgeblazen in geval van ziekte. En dat zullen de voornamelijk oudere bewoners van de verzorgingstehuizen minder vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.