taps en versterkers klaar voor broekrock

Zin in een feestje? Op zaterdag 5 en zondag 6 september worden in de Hein & Diny Music Hall in Broekland de taps en versterkers weer aangesloten. Het popfestival Broekrock barst dan weer in alle hevigheid los. Op het programma staan optredens van bands als Paceshifters, Transformer, Henry’s Funeral Shoe en The Sixty-Niners. DJ’s Chiel & Eelco Ønplugged en Bassie & Bakkie zorgen voor de verdere muzikale omlijsting.

Maar Broekrock is meer dan muziek alleen. De organisatie zorgt ieder jaar weer voor enkele, meestal niet al te serieus bedoelde, workshops en shows. Dit gratis toegankelijke festival geniet een enorm goede reputatie. Wanneer je er eenmaal bent geweest, wil je niet meer anders. Iedereen die van muziek, gezelligheid en het echte festivalgevoel houdt, is er welkom. Broekrock mikt niet op de geliktheid van een groot popfestival, maar richt zich op het kleinschalige. Het is één grote viering van het hobbyisme en het enthousiasme dat daar vanuit gaat, werkt aanstekelijk.

Ook dit jaar heeft Broekrock een knallend programma dat al om 14.00 uur begint. Zo treden direct al de Paceshifters op. Deze jonge muzikanten uit Wijhe zijn begonnen als coverband, maar inmiddels schrijven zij hun eigen nummers en hebben ze al een nummer met Ron Heatman van de Supersuckers opgenomen. Het uit Wales afkomstige duo Henry’s Funeral Shoe combineert heavy rock en psychedelische blues. De new wave disco band Transformer uit Engeland zal de zaterdagavond afsluiten.

Het zondagprogramma begint traditiegetrouw met een heerlijk ontbijt en ochtendgymnastiek, waarna om 14.30 uur het muzikale programma wordt hervat. De Bluesbumpers – nog nooit klonk blues in de naam al zo vrolijk – en The Sixty-Niners maken hun opwachting. Deze laatste band zorgt ongetwijfeld voor een echt feestje. Dit Groningse duo produceert namelijk een rammelende, swingende mengelmoes van authentieke rock’n roll, rock-à-billy, surf en punk. Kijk voor meer informatie op staging2.broekrock.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.