stoppelveld kloppend hart van oogstfeest

“Zoals het nu staat, is het goed.” Paul Wittenhorst is dik tevreden over het succes van het Stöppelveld, Stöppelhaenes eigen feestterrein op de Domineeskamp. Dit jaar kan het publiek weer kijken en luisteren naar spectaculaire shows van onder andere Jan Smit, Ilse DeLange, Heideroosjes, Feuerengel en Girls Wanna Have Fun. Voor elk wat wils. Feestmuziek, pop, rock en classic rock, het Stöppelveld biedt het allemaal.

Wittenhorst (voorzitter van de Stöppelveldcommissie): “Er zijn mensen die bang zijn dat we er een festival van willen maken, maar die kunnen we gerust stellen. We zijn niet op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden. We willen wel het karakter van een dorpsfeest behouden.”

Natuurlijk is er kritiek op het programma. En dan met name op de entreeprijs voor de donderdagavond: Dan moet je 18 euro betalen. “Maar dat is dezelfde entreeprijs als vorig jaar”, stelt Paul. “Kijk, wij willen zelf de entree ook het liefst zo laag mogelijk houden. Maar aan de artiesten hangt een prijskaartje. Als je Ilse DeLange in een zaal wilt zien, ben je meer kwijt. Wat men ook wel eens vergeet, is dat we met deze entree veel meer betalen. Met de opbrengst van de donderdagavond kunnen we verschillende andere activiteiten tijdens Stöppelhaene financieren. Het geld moet ergens vandaan komen. Maar we willen dat verder wel binnen de perken houden. De donderdagavond is dan ook de enige avond dat je entree moet betalen en dat willen we ook zo houden.”

Wat opvalt is dat het muzikale programma meer divers is dan ooit en ook zeker het avontuur niet schuwt. “Het gaat ons altijd om het feestje. Daarom wilden we Jan Smit ook graag, maar het is ook leuk om het publiek in contact te brengen met andere muziekstijlen. En als je de punkrock van de Heideroosjes niet leuk vindt, dan kun je altijd nog naar een andere tent. Die Lustige Schlagerfreunde spelen tegelijkertijd. Je hoeft helemaal niets!”

De organisatie van alle activiteiten op het Stöppelveld is een enorme klus. Paul doet dat natuurlijk ook niet alleen. De Stöppelveldcommissie bestaat verder uit Sander Booijink, Paul Albers, Hans Kodden, Erik van Assen, Tamara Velderman, Sanne Roescher en Mirjam Groot Beumer. “Er komt enorm veel bij kijken. Soms denk je bij jezelf wel eens: ‘Is dit nog wel een hobby’. Maar als je merkt dat je met een succes bezig bent en je de mensen ziet genieten, dan weet je weer waar je het voor doet. Het mooiste vind ik om soms gewoon even op de rand van het podium te zitten en te kijken naar het feestende publiek. Als je ziet dat mensen plezier hebben, weet je dat je het goed hebt gedaan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.