stoppelhaenekaartjes voor familie braakman

De familie Braakman uit Raalte gaat donderdag 27 augustus zeker naar het Stöppelveld voor optredens van onder meer Ilse DeLange, Miss Montreal, Jan Smit en Wolter Kroes. De familie raadde zaterdag tijdens de Stöppelhaenemarkt bijna het juiste aantal maïskorrels in een weckfles. De oplossing van de familie Braakman was goed voor twee toegangskaartjes voor het donderdagavondprogramma op de Domineeskamp.

De prijsvraag was één van de onderdelen van de markt, waarmee Raalte en omgeving zaterdag op De Plas een voorproefje kreeg van het komende Stöppelhaenefeest, dit jaar van woensdag 26 tot en met zondag 30 augustus. In de weckfles zaten 10.640 maïskorrels, 355 minder dan de familie Braakman had ‘geteld’. De circa tachtig ingezonden oplossingen varieerden van 500 tot 500.000.

Op de Stöppelhaenemarkt leefden kinderen zich uit met het versieren van haantjes met oogstproducten. Ze kregen daarbij hulp van leden van de optochtcommissie, die veel kinderen kon inschrijven voor de kinderoptocht op donderdag 27 augustus. De commissie verlichting en versiering gaf belangstellenden tips voor straat- en gevelversiering. Dit jaar zijn daarvoor haantjes met led-verlichting beschikbaar. Naar verwachting zijn de ornamenten (45×50 centimeter) vanaf dinsdag voor 29,50 euro verkrijgbaar bij VVV/ANWB aan de Schoolstraat in Raalte.

Op De Plas konden de kinderen ook even knuffelen met konijnen en even zitten op de rug van een ezel van de kinderboerderij. Dat was de opmaat naar de Boerendag op vrijdag 28 augustus. Op die dag komt ook koningin Beatrix in het kader van haar werkbezoek aan Salland naar de Stöppelhaene. Meer informatie: staging2.stoppelhaene.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.