stoppelhaene tevreden over stoppelhaene

Stöppelhaene-voorzitter Theo Ogink heeft zondag de laatste hand gelegd aan de zandsculptuur van de Kruisverheffing, zoals die tijdens Stöppelhaene op de Grote Markt is gebouwd. Het was zijn laatste handeling als voorzitter. Henk Robben volgt hem op.

De organisatie van Stöppelhaene is zeer tevreden over het verloop van de 58ste editie van het Sallandse oogstfeest. “Het evenement is zonder incidenten verlopen. Eén van de hoogtepunten was het bezoek op vrijdag van Koningin Beatrix aan Stöppelhaene, in het kader van haar werkbezoek aan Salland. Haar komst bracht vele mensen op de been.”

Ook de traditionele programma-onderdelen zoals het oogstcorso, de Boerendag en het Bloazersfestival konden weer rekenen op grote publieke belangstelling. Salland Culinair, het nieuwe programma-onderdeel op zondag, beleefde een uitstekende première. Talloze bezoekers genoten van de vele nationale en internationale gerechten. Ook over de belangstelling van de andere programma-onderdelen is de organisatie tevreden.

Een bijzonder onderdeel van de Stöppelhaene was dit jaar de bouw van de zandsculptuur op de Grote Markt. Vijf dagen lang hebben twee kunstenaars van de Zandacademie uit zand creaties gemaakt zoals een miniatuur van de toren van de Kruisverheffing, de Sallandse Boer en de logo’s van de initiërende organisaties: Stöppelhaene en het Raalter Ondernemers Verbond.

De laatste hand aan dit kunstwerk, dat een maand blijft staan, werd gelegd door voorzitter Theo Ogink. Het was meteen zijn laatste officiële handeling voor Stöppelhaene. Ogink wordt per 1 september opgevolgd door Henk Robben. Voor Paulien Bulstra was dit de laatste Stöppelhaene als penningmeester. Frans Wichink Kruit is haar opvolger.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.