Home / archiefcentraal / start uitbreiding parkeerterrein station raalte

start uitbreiding parkeerterrein station raalte

De NS en Oranjewoud starten maandag 10 augustus met de uitbreiding van het parkeerterrein bij het station in Raalte. Deze werkzaamheden zullen ongeveer acht weken gaan duren.

Door een samenwerking tussen de gemeente Raalte, provincie Overijssel, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de NS is het mogelijk om het parkeerterrein bij het station met 57 extra plaatsen uit te breiden. Tijdens de werkzaamheden blijft het voorplein bereikbaar. De werkzaamheden beginnen met het kappen van een aantal bomen. Hierover en over de inrichting van het terrein is uitvoerig overleg geweest met de omwonenden.

Een deel van de treinreizigers komt met de auto naar het station. Daarvoor moet voldoende parkeergelegenheid zijn. In Raalte is er op dit moment onvoldoende parkeergelegenheid bij het station. Door uitbreiding van het parkeerterrein kan NS de dienstverlening voor deze treinreizigers verbeteren. Ook voor fietsen is er op het moment te weinig parkeergelegenheid. De uitbreiding van de fietsenstalling staat voor het najaar in de planning.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.