sportieve strijd op zaterdag in luttenberg

Een sportief dagprogramma van het Luttenbergs Feest heeft zaterdag weer vele bezoekers op de been gebracht. In de ochtenduren trapten de boeren af met de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren, dier op hun mooist uitzagen. Deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van de dieren, maar ook bouw en houding van het kalf was belangrijk. Volgens de jury kwam het allerbeste kalf van de boerderij van Lugtenberg uit Luttenberg.

De jongste jeugd kon zich intussen vermaken door zich te laten schminken en zich uit te leven op een springkussen. Het enthousiasme van deze kinderen was zeer groot, gezien de reacties die vanuit de tent te horen waren tijdens de voorstelling. Het panna voetbaltoernooi trok ook dit jaar weer jeugdige deelnemers die er een ware strijd van maakten. Regelmatig was dan ook ‘panna’ te horen, als er weer een bal tussen de benen door werd gespeeld.

In de middaguren werd de strijd op het feestterrein voortgezet met het kratstapelen en gatgraven. Bij het kratstapelen lag winnen en verliezen dicht bij elkaar. De 29 deelnemende teams van twee personen kregen ieder twee minuten om en zo’n hoog mogelijke stapel te maken, zonder gebruik van hulpmiddelen. De hele stapel moest telkens met de hand opgetild worden, waarbij voorzichtigheid en precisie aan de ene kant en snelheid aan de andere kant het verschil tussen winnen of verliezen kon maken. De hoogste stapel bestond uiteindelijk uit 23 kratten. Dat is geen nieuw record, dat nog altijd op een hoogte van 27 kratten staat.

De grootste strijd speelde zich zaterdagmiddag deels onder de grond af bij het gatgraven. Maar liefst 31 teams meldden zich aan om te proberen in twintig minuten het diepste gat te graven. Opvallend was de aanmelding van een viertal damesteams en de opkomst van de jongere jeugd. Uiteindelijk was het Paul Logtenberg, geassisteerd door Sylvester Holtmaat, die met een diepte van 265 centimeter de winnaar werd.

Het avondprogramma bracht twee spectaculaire demonstraties. Allereerst was het ‘Jack in de Box’ die zijn ongelooflijke act liet zien. Samen met zijn slang liet hij vele lenige acts zien en liet hij vele toeschouwers verbijsterd en vol bewondering toe kijken. Daarna was het de beurt aan ‘Enteny & Mentalisme’. Hij liet Luttenberg zien dat je geest bepaalt wat werkelijkheid is en dat de wereld bestaat in je bewustzijn. Het publiek vroeg zich continu af: Is wat we zien en voelen werkelijkheid of illusie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.