sporthal heeten multifunctioneel na uitbouw

Moest de Stichting Sporthal Heeten (SSH) met al haar hebben en houden eind 2007 nog vrezen voor haar voortbestaan, nu heeft zij de financiering voor een uitbouw rond. De gemeente Raalte heeft een Leader-aanvraag van 50.000 euro goedgekeurd, waardoor volgens planning nog deze maand de formele bouwaanvraag kan worden ingediend. De uitbouw moet in het eerste kwartaal van 2011 opgeleverd worden. In totaal wordt er ruim 425.000 euro geïnvesteerd.

De sporthal in Heeten is in 1989 gebouwd en heeft lange tijd in genoeg sportmogelijkheden voorzien. Gezien de bijna volledige bezetting konden gebruikers de laatste jaren echter geen extra uren krijgen op gewenste tijden. Zij weken uit naar faciliteiten buiten Heeten. Ruimte voor nieuwe gebruikers is er ook al tijden niet meer. Uit recent onderzoek van studente Debbie Raats is gebleken dat er veel behoefte is aan een extra multifunctionele sportruimte.

De Stichting Sporthal Heeten ziet uitbreiding van de sporthal met een multifunctionele sportruimte als een extra laagdrempelige mogelijkheid om een ruimte beschikbaar te stellen voor diverse, specifieke doelgroepen uit de Heetense gemeenschap en directe omgeving. In dit verband worden de cliënten van Zozijn, jongeren en 55-plussers genoemd. Met de uitbouw wordt actief sporten voor alle doelgroepen mogelijk binnen de eigen dorpsgrenzen.

De multifunctionele sportfitruimte zal gestalte krijgen boven de twee bestaande kleedkamers van de sporthal aan de noordkant. De sportvloer krijgt een oppervlakte van twaalf bij zestien meter. Aansluitend worden twee kleedkamers inpandig gebouwd op de plaats van de huidige vergaderruimte. Net als bij de bouw in 1989 zal de Heetense gemeenschap zelf een substantieel deel aan de realisatie van de uitbouw bijdragen. Door de inzet van vrijwilligers denkt de stichting ongeveer 75.000 euro te kunnen besparen op manuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.