sport is weer begonnen politie controleert

De meeste sportverenigingen hebben de training alweer hervat of doen dat deze week. Reden voor de verkeersveiligheidspartners in Overijssel om Bob weer onder de aandacht te brengen. Er zal weer flink campagne worden gevoerd. Maar ook de politie is deze periode erg actief. Naast de reguliere controles, controleert zij ook extra in de buurt van sportkantines en uitgaansgelegenheden. Op alcohol welteverstaan.

Gezelligheid kent geen tijd, dat geldt ook na het sporten. Op menig terrasje en in veel kantines is het met een glaasje bier of wijn lekker genieten na sportieve prestaties. “Prima”, zegt de politie dan, “als je maar zorgt dat je door Bob wordt thuisgebracht. Of zelf de Bob bent.” Dat geldt natuurlijk óók voor jongere sporters die net hun rijbewijs hebben of op de fiets of de scooter stappen!

Het is volgens de Drank- en Horecawet verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder de zestien jaar (alcoholhoudende drank) of achttien jaar (sterke drank). Beginnend bestuurders die betrapt worden met een te hoog alcoholpromillage in het bloed, krijgen een ‘Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer’ opgelegd. Dat is een verplichte cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer. Bij weigering van de cursus wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.