shermantank nieuwste aanwinst ijssellinie

Een ingegraven Shermantank aan de Kletterstraat tussen Olst en Deventer is sinds kort de nieuwste aanwinst van de IJssellinie. In de omgeving van Olst zijn in totaal nog 32 verschillende objecten van de voormalige IJssellinie te vinden, maar lang niet allemaal zijn ze gerestaureerd en geschikt om te tonen aan publiek.

De Shermantank aan de Kletterstraat leek voorheen op het oog een betonnen plaatje. Als het straks is gerestaureerd, herken je de tank niet weer. Op het plateau is al een Nissenhut gezet. Dit soort hutten kwamen in de vijftiger en zestiger jaren veelvuldig voor in het gebied. Zij beschermden de koepels van de daaronder gelegen tanks tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Alle hutten zijn helaas verdwenen, maar in Olst wordt er dus weer één opnieuw opgebouwd.

Op zaterdag 15 augustus houdt de IJssellinie Olst een extra open dag, waarbij verschillende bunkers uit de Koude Oorlog open worden gesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden die dag rondleidingen onder begeleiding van een gids gegeven. De rondleiding duurt ongeveer een uur en start bij het noodhospitaal aan de Haereweg. Tijdens deze open dag worden demonstraties gegeven met het Bofors luchtafweergeschut. Opgave is vooraf niet nodig, de entree bedraagt 4 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.