schrijf je nu snel in voor raalte mettingen

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de traditionele sponsorfietstocht Raalte-Mettingen, die dit jaar op zaterdag 12 september wordt gehouden. Aangezien er maximaal driehonderd mensen deel kunnen nemen aan de tocht, is het verstandig om het inschrijfformulier zo snel mogelijk in te vullen. Het formulier kan tot uiterlijk 1 september ingeleverd worden bij de VVV/ANWB aan de Varkensmarkt in Raalte.

De organisatie van de fietstocht is dit keer voor het eerst in handen van de Cross-, Ren-, en Toervereniging Raalte (CRT). De verandering achter de schermen betekent overigens geen grote wijzigingen aan de opzet. Duidelijk is in ieder geval dat de route ongeveer hetzelfde blijft (140 kilometer) en dat de opbrengst dit jaar ten goede komt aan de Stichting Hospice Midden Salland. “Het hoofddoel blijft om door middel van een sportieve, maar vooral gezellige fietstocht geld in te zamelen voor een goed doel. We maken daarbij dankbaar gebruik van het draaiboek dat we van de Stichting Raalte Actief hebben gekregen”, aldus Geert Griemink.

Om organisatorische en veiligheidsredenen is het maximumaantal deelnemers vastgesteld op driehonderd. Dat is inclusief de circa vijftig inwoners van Mettingen. De deelnemers (wielrenners en recreatieve fietsers) vertrekken zaterdag 12 september vanaf 7.30 uur in groepen van maximaal twintig personen bij bedrijvenpand De Boeierd van Joop van den Enk. Evenals voorheen staat deelname ook open voor wandelaars, steppers en/of skeeleraars. Enkele motoragenten van het Raalter korps en leden van de RAM zullen de deelnemers begeleiden. Verder is al medewerking toegezegd door hoofdsponsor Rabobank Salland en Keukenland Wijhe. Halverwege wordt er gepauzeerd in De Lutte.

In Mettingen wacht de deelnemers een feestelijk onthaal met muziek en de bekende Mettinger hapjes en drankjes. De terugreis wordt weer gezamenlijk met de bus ondernomen, waarbij de fietsen in vrachtauto’s worden vervoerd. De deelnamekosten bedragen 27,50 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.