sallandus komt wat later met de kiekuut toren

Het Overijssels Kanaal dat vorig jaar 150 is geworden, moet nog een kiekuut-toren krijgen. De stichting Sallandus had dat als onderdeel opgenomen van de feestelijkheden van het kanaal, sectie 3. Ergens tussen Deventer en Lemelerveld (begin en eind) zou een kiekuut-toren komen. “We hebben het om verschillende redenen niet voor elkaar gekregen de toren in het feestjaar 2008 te realiseren”, aldus voorzitter Rob te Wierik van Sallandus. “Maar van uitstel mag in dit geval geen afstel komen.”

Belangrijkste reden was dat het kostenplaatje niet rond te krijgen was. “We wilden een toren die uitzicht bood op beide uiteinden van het kanaal. Of in elk geval een heel eind in beide richtingen. Daar heb je ten eerste een stuk grond voor nodig. En ten tweede heb je daar een heel hoge toren voor nodig. Een geschikte plek was nog niet gevonden. En de kosten waren ook nog niet gedekt. We hadden het plan daarom even geparkeerd en hebben het nu weer opgepakt. Ergens In de drie gemeenten waar het kanaal door loopt, Dalfsen, Raalte en Deventer, moet een bouwwerk, misschien wel een kunstwerk, op, in of langs het kanaal komen.”

Beleven van het kanaal, dat was meteen ook de extra dimensie die Sallandus aan het feestjaar van het Overijssels Kanaal wilde geven. Met activiteiten als het Langste Lente Licht, de expositie Muj Kiekn op Landgoed Groot Zwaaftink, de verjaardag Skik zelf op 7 september, de schetsschuit-workshop in november en het glossy magazine Sally vlak voor Kerstmis, heeft de werkgroep getracht Salland op een andere manier naar het kanaal te laten kijken. Te Wierik: “Afgaand op de deelname aan de activiteiten, maar ook op de reacties van het publiek op bijvoorbeeld de wensballetjes tijdens Skik, denken we daarin geslaagd te zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.