sallandse cabaretavond weer vol humor

Traditiegetrouw gaat Stöppelhaene ook dit jaar (woensdag 26 augustus) van start met de Sallandse Cabaretavond. Dus dat wordt weer lekker ouwehoeren op z’n Sallands. De avond bevat optredens van oude bekenden als Herman Tutert, ’t Wiejes Cabaret, Muppetstuff en het muzikale duo Note 4 Note.

Voordat alle buutreders hun visie op de gemeente Raalte uit de doeken mogen doen, start de Sallandse Cabaretavond met het officiële gedeelte. De bekendmaking van de Oogstkoningin en haar beide Hofdames is al jaren een traditioneel hoogtepunt bij de start van het Sallandse oogstfeest. Stöppelhaene-voorzitter Theo Ogink zal tijdens deze avond ook de Sallandse Boer Robert Nijkamp naar voren halen, om de agrarische oorsprong van het oogstfeest te benadrukken.

Het duo Note 4 Note verzorgt de hele avond muziek en verwelkomt het publiek voorafgaand aan het programma. Note 4 Note wordt gevormd door Arwin Aberson en Rob Wagenvoort. Beide heren speelden in de jaren ’90 in de destijds zeer populaire band Rendez Vous. Samen met de Zwolse band Muppetstuff zorgen de heren voor een vrolijke muzikale noot bij de Sallandse Cabaretavond. In 2008 werd het optreden van Muppetstuff, geheel in dialect, enthousiast ontvangen door het publiek. Ook dit jaar belooft de band weer een interactief en swingend optreden.

Een optreden van Herman Tutert is – met rake grappen, alerte reacties en geweldige typetjes – al jaren een groot succes bij het openingsfeest van Stöppelhaene. Hij verraste met zijn optredens menig politicus en bezoeker. Ook de heren van ’t Wiejes Cabaret krijgen de lachers iedere keer weer op hun hand, door hun ‘objectieve’ kijk op de laatste gebeurtenissen in de gemeente Raalte. Nieuw dit jaar is een voordracht van de eerste dorpsdichter van Raalte: Benne Solinger.

Verder is ook Jan Riesewijk, beter bekend als Mans uit de populaire Twentse soap ‘Van jonge leu en oale groond’, present. In Twente is hij wereldberoemd en in de rest van Nederland krijgt hij steeds meer naam. Met an mekaar proaten, veurdragen en buutreden heeft Jan geen enkel probleem, wat gegarandeerd zorgt voor veel hilarische momenten. Ook Karel van de Kate, ‘de agrarische grapjas’, laat zien dat Salland en Twente een nauwe band hebben. Karel is een echte Twentse stand-up komiek, die goed uit de voeten kan in vele gedaanten.

Tijdens de Sallandse Cabaretavond zullen de Sallandse Koren On Cue en De Heren van Salland ook hun opwachting maken. On Cue is een semi-professional, allround, enthousiast popkoor met een eigen gezicht. Van pop-jazz tot african en latin, alles swingt, straalt en blijft boeien. Het voormalige mannenkoor de Heren van Salland, heeft inmiddels ook een vrouwelijke nachtegaal aan het geheel toegevoegd. Het meerstemmige koor heeft een breed repertoire van klassiek, tot populair, tot musical en Russisch Orthodoxe liederen.

De Sallandse Herberg is woensdagavond 26 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start om 19.30 uur. Kaarten voor deze veelbelovende Sallandse Cabaretavond zijn voor 12 euro te koop bij Annie Schulten Lederwaren in Raalte. De afgelopen jaren was de Sallandse Cabaretavond al ruim voor Stöppelhaene uitverkocht. Wie verzekerd wil zijn van een kaartje, kan dus beter niet te lang wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.