Home / archiefcentraal / ridderschapsweg in raalte wordt 30 per uur

ridderschapsweg in raalte wordt 30 per uur

Ondanks een negatief advies, heeft het Raalter college besloten om de maximumsnelheid op de Ridderschapsweg in Raalte terug te brengen tot 30 kilometer per uur. Volgens het verkeers- en vervoersplan van de gemeente Raalte is de Ridderschapsweg gecategoriseerd als erftoegangsweg. De principes van Duurzaam Veilig beschrijven dat op zo’n weg een maximumsnelheid van 30 moet gelden.

Op grond van de wetgeving moet voor een dergelijk besluit echter eerst overleg worden gevoerd met de politie. De politie IJsselland heeft een negatief advies gegeven op het verkeersbesluit. Omdat de Ridderschapsweg, kijkend naar de inrichtingseisen van de gemeente Raalte, wel tot de groep erftoegangswegen behoort, wordt voorgesteld om het verkeersbesluit toch te nemen. De weg in Raalte Noord is een vertakking van de Zuidwijklaan die de toegang vormt tot Het Raan II.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.