Home / archiefcentraal / ralda terug van enerverende reis hongarije

ralda terug van enerverende reis hongarije

Ralda is zaterdagavond terug in Raalte gearriveerd na een enerverende deelname aan het Royal Days International Folk Dance Festival in Hongarije. Het festival was eigenlijk verdeeld in twee onderdelen. De organiserende dansclub had in haar eigen danshuis een programma op poten gezet. Op de markt, midden in het centrum van de stad Székesfehérvár, was een openluchtpodium voor een parallel programma.

In het danshuis waren de optredens intiem, kregen de verschillende nationaliteiten de kans hun eigen land neer te zetten. Zo zorgde Ralda op de Hollandavond tijdens het eten voor echte Hollandse zuurkool. Dat we dat hier niet wegspoelen met jenever, oranjebitter en advokaat, dat hoefden de Hongaren niet te weten. Natuurlijk lieten ze een paar echt Nederlandse volksdansen zien, maar werd ook neergezet dat Nederland een land is waar veel nationaliteiten samen komen. Als Ralda in het eigen Salland optreedt, laat ze vaak buitenlandse dansen en muziek zien en horen, in Hongarije konden de Sallandse dansers daarom een heus Hongaars lied ten gehore brengen. “Nog nooit zo lang en zo hard applaus gehad”, aldus een van de Raldamensen.

Het was toch al een reis van superlatieven. Want op de Hollandavond “gaven we het beste optreden tot nu toe!” aldus Ralda. En op het openluchtpodium in het centrum van de stad werd later in de week een optreden gegeven voor een publiek dat nog nooit zo groot was. Vierduizend mensen waren er zeker op af gekomen. “Machtig als je daar voor mag optreden.” En als klap op de vuurpijl won Ralda ook nog eens de festival-cup. Niet met dansen alleen overigens. Er was zelfs een voetbaltoernooi aan verbonden. Ralda werd tweede achter Venezuela, maar werd eerste qua enthousiasme. Dat leverde Ralda het recht op tot een extra optreden in een grote kasteeltuin.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.