ralda op weg naar optreden in hongarije

Zijn ze nog maar net terug van een optreden in de buurt van Parijs, zijn de dansers van Ralda Raalte de koffers al weer aan het pakken voor een trip naar Hongarije. Donderdag vertrekken ze om deel te nemen aan het Royal Days International Folk Dance Festival in Székesfehérvár. Ralda zal daar – te midden van een groot aantal nationaliteiten – Nederland vertegenwoordigen met dansers, orkest en leiding.

Tijdens deze dagen wordt een nieuwe Nederlandse choreografie ten tonele gebracht van Iris Hoop, en muziek van Dries Lansdorp, beiden van Ralda. Het stuk heet ‘vrijheid, blijheid’ en is totaal vernieuwend en uitdagend. Tijdens het verblijf in Hongarije is er een speciale Holland-avond waar Ralda gaat koken. Uiteraard Nederlandse kost, met berenburg als toetje. Tevens krijgen de Hongaren een Nederlandse workshop. Voor de kindermiddag gaat Ralda een speciale kinderworkshop geven en wordt een Nederlands sprookje verteld in het Hongaars.

Vervelen gaan de Ralda-dansers en musici zich niet. Want de dagen zijn verder gevuld met dans en parades, de avonden met dans en gezelligheid. Op 21 augustus komen ze weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.