rabobank salland toch niet naar de boreel

De Rabobank Salland ziet vanwege bedrijfseconomische redenen af van de verhuizing naar de Boreelkazerne in Deventer. Dat meldt de Stentor vrijdag.

De bank was van plan om volgend jaar haar hoofdkantoor te vestigen in de Boreel. Ze zou zestig procent van de te restaureren kazerne in gebruik nemen. De hoge investeringen in het monumentale gebouw plus de relatief hoge huur in vergelijking met een ‘gewoon’ kantoorpand zijn volgens directievoorzitter Jan van Oudenaarden reden om een pas op de plaats te maken en af te zien van de Boreelkazerne.

Dat is een fikse streep door de rekening van ontwikkelaar DC Vastgoedontwikkelingen en belegger Altera. Maurits van der Woude van DC Vastgoedontwikkeling: “Natuurlijk is het een tegenvaller. Zowel wij als de belegger van de Boreel, Altera, hebben er echter alle vertrouwen in dat we voor deze bijzondere locatie huurders vinden.” De restauratie van de Boreelkazerne gaat overigens gewoon door, benadrukt Van der Woude.

Rabobank Salland zou met circa 250 bankmedewerkers naar de kazerne komen en hiervoor onder meer het kantoor aan de Singel sluiten. De Rabobank Salland heeft in totaal 350 medewerkers, verdeeld over driehonderd fte’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.