Home / archiefcentraal / raalter dorpsdichter naar stadsdichtersdag

raalter dorpsdichter naar stadsdichtersdag

Benne Solinger, dorpsdichter van de gemeente Raalte, is door de Stichting Poëtikos uitgenodigd om deel te nemen aan de vijfde Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad op 5 september 2009. Voor zover nu bekend zullen 55 huidige en voormalige dorps- en stadsdichters uit Nederland en Belgisch Vlaanderen aan het programma deelnemen.

De Stadsdichtersdag wordt om 13.30 uur officieel geopend door Jop Fackeldey, locoburgemeester van Lelystad. Kort daarna wordt de nieuwe Stadsdichtersbundel gepresenteerd, waaraan ook Solinger zijn bijdrage heeft geleverd. In maart 2009, kort na zijn aanstelling als dorpsdichter van de gemeente Raalte, leverde Solinger al drie gedichten in. Inmiddels maakte Solinger vanuit zijn functie al ruim dertig gedichten.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.