raaltenaar stenniz op track met wu tang

Rapper StenniZ, Raaltenaar Dennis Renkema, heeft (in 2007 al) voor zijn hiphop-project met succes toenadering gezocht tot Buddha Monk, kameraad van Wu-Tang Clan-oprichter Ol’ Dirty Bastard. “Buddha is nog altijd lid van Wu-Tang en dus willen zijn managers altijd geld zien”, stelt StenniZ. “Ik wilde echter dat hij gratis iets met mij zou opnemen. Na mailverkeer heen en weer kreeg ik zijn nummer met het verzoek hem te bellen. Zo gezegd, zo gedaan.”

“Het was een gesprek vol humor, onder andere omdat hij op de wc zat tijdens het gesprek”, aldus StenniZ. “Ik vertelde hem over de artiesten die zich al hadden aangemeld voor mijn project, waaronder Solo Dos van de Reggaeton groep uit Zwitserland. Toen hij die naam hoorde, zei hij dat hij die twee broers kende en al lang iets met ze wilde opnemen. Tot dan toe was dat nog niet gelukt, omdat platenlabel Universal moeilijk deed.”

Het project waar StenniZ op doelt is gestart in 2006 en luistert naar de naam ‘Hiphop 2 Unite’. Na zijn reis naar Darfur voelde StenniZ sterk de behoefte om een aantal tracks te produceren om te werken aan bewustwording onder de Nederlandse bevolking. De onderwerpen racisme en Darfur staan centraal in het project. StenniZ besloot een aantal rappers uit te nodigen die hij zelf erg waardeert.

“Ik belde de gebroeders Solo Dos en vertelde over Buddha”, stelt StenniZ. “Zij vonden het een goed idee om samen een track op te nemen. We waren het allemaal al snel met elkaar eens dat een platenlabel en geld nooit onze creativiteit in de weg mag staan. Ik belde Universal op en liet ze weten dat de jongens van Solo Dos, Buddha Monk en ik een track zouden produceren buiten hen om. Deze track zou onder mijn eigen label Lokura Music komen te staan. Met dit alles waren ze niet echt blij, maar ik had de juiste auteursrechtartikelen al verzonden en zo konden ze ons niets maken.”

In de zomer van 2007 reisde Buddha Monk naar Zwitserland om zijn tekst op te nemen op de beat van StenniZ, bij Solo Dos thuis. StenniZ zou er bij zijn, maar omdat hij destijds op Aruba woonde, werd besloten om de partijen apart op te nemen. Alle audio kwam in 2008 samen in Nederland, waar StenniZ de track uiteindelijk heeft gemasterd. De track ‘La Marca’ (Het brandmerk) was een feit. De track is gratis te downloaden via staging2.lokuramusic.com, onder het knopje ‘music’.

Het project Hiphop 2 Unite loopt nog steeds en er is geen haast om het bijbehorende album uit te brengen. Zodra alle opnames met de juiste mensen binnen zijn en de concerten voorbereid zijn, is het af. StenniZ hoopt zelf in de zomer van 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.