project van bruno doedens naar new york

Het project Windnomaden van oud-Heetenaar Bruno Doedens krijgt een tweede leven in de Verenigde Staten. De wapperende panelen waren oorspronkelijk bedoeld voor Oerol 2009 op Terschelling, maar zullen nu ook deel gaan uitmaken van het New Island Festival van 10 tot 20 september op Governors Island in New York. Dat festival is georganiseerd om de 400ste verjaardag van de relatie tussen New York en Nederland te vieren.

In 1609 bereikte het Nederlandse schip de Halve Maen, onder bevel van kapitein Hudson, het huidige New York. Dit leidde uiteindelijk tot de stichting van de kolonie Nieuw Nederland en Nieuw Amsterdam. De Quadricentennial-viering (400-jarig bestaan) biedt een unieke gelegenheid om niet alleen de gezamenlijke geschiedenis voor het voetlicht te brengen, maar ook de aandacht te vestigen op de gemeenschappelijke waarden vrijheid, verdraagzaamheid en gelijke kansen, het ‘DNA’ dat Nederland deelt met de VS.

De panelen van Doedens zullen in New York dagelijks van 10.30 tot 20.00 uur gratis toegankelijk zijn. Na de tentoonstelling in de VS zullen de ‘windnomaden’ worden verkocht. De verkoop is al tijdens Oerol gestart. Op staging2.slem.org zijn alle schilderijen te zien en is de prijslijst te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.