plannen uitbreiding heidepark gepresenteerd

Door het beschikbaar komen van zogenaamde Wavin-gelden en politieke besluitvorming, is er een grote kans dat sportcomplex Heidepark in Lemelerveld eindelijk de zo gewenste uitbreiding gaat krijgen. De plannen zijn inmiddels gepresenteerd. Gedacht moet worden aan de nieuwbouw van een spelzaal als vervanging van de huidige gymnastiekhal, verplaatsing van het handbalveld en de realisatie van een kunstgras voetbalveld. In september wordt door de raad besloten of de daarvoor benodigde gelden definitief beschikbaar worden gesteld.

Voetbalvereniging Lemelerveld beschikt met 650 leden over drie velden en een oefenhoek van gras. Doordat die oefenhoek iedere dag gebruikt wordt voor trainingen en warming ups, verdwijnt het gras als sneeuw voor de zon en is er begin november al sprake van een zandbak. De kwaliteit van de trainingsaccommodatie voor voetbal is slecht door de intensiteit van het gebruik. Daarnaast is het aantal velden voor wedstrijden op zaterdag bijzonder krap. De aanleg van een kunstgrasveld kan die krapte oplossen.

De verouderde gymnastiekzaal aan de Prinses Margrietstraat is inmiddels, de zaal werd in 1960 gebouwd, toe aan een grondige renovatie of nieuwbouw. Zo worden de douchefaciliteiten niet gebruikt omdat deze gedateerd zijn. De gymzaal wordt met name gebruikt voor schoolgymnastiek en door de gymnastiekvereniging VZOD. Daarnaast worden nog enkele uren per week afgenomen voor andere activiteiten. De nieuwe spelzaal zal een veel grotere sportoppervlakte krijgen dan de huidige zaal.

De plannen gaan verder dan alleen de aanleg van velden of bouw van een zaal. Een modern sportpark accommodeert verschillende functies en faciliteert ontmoetingen tussen bevolkingsgroepen van alle rangen en standen. Het park biedt onderdak aan een grote diversiteit aan gebruikers die op verschillende momenten en op eigen wijze gebruik maken van deze sportvoorzieningen. Naast georganiseerde sporters zijn er bijvoorbeeld ook veel ongeorganiseerde sporters. Deze zouden meer gebruik kunnen maken van de beschikbare faciliteiten.

De investeringen in kunstgrasvelden en spelzaal, sloopkosten en herinrichting bedragen 2,5 miljoen. De gemeente Dalfsen draagt netto 1.875.000 euro in deze investeringen bij. Het resterende bedrag wordt door subsidies, zelfwerkzaamheid, inkoopvoordeel en eigen financiële inbreng door de verenigingen bijgedragen. Stichting Sportbelangen Lemelerveld is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van de spelzaal. VV Lemelerveld en handbalvereniging LHC zorgen, in nauwe samenwerking met de gemeente Dalfsen, voor de realisatie van het kunstgrasvelden. Uiteindelijk moeten de leden van de verenigingen akkoord geven voor deze projecten.

Dit najaar worden de plannen concreet uitgewerkt, vergunningen aangevraagd en procedures gestart. Begin 2010 zouden dan alle vergunningen en financiën geregeld moeten zijn zodat in april kan worden begonnen. Bij de start van de volgende voetbalcompetitie (september 2010) is dan het kunstgrasveld klaar. De spelzaal kan dan eind 2010 in gebruik moeten worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.