pijffers blijft titel verrommelde plek bespaard

De Provinciale Milieufederaties hebben onlangs de twaalf meest verrommelde plekken van Nederland bekendgemaakt. ‘Winnaar’ van de titel ‘meest verrommelde plek van Overijssel’ werden de grote fabriekspanden boven het uiterwaardenlandschap bij Genemuiden in de gemeente Zwartewaterland. Het autokerkhof van Autohandel Pijffers tussen Wijhe en Raalte en een grote stal in het buitengebied van Lettele bleef die titel dus gespaard. Beide locaties waren genomineerd.

De Provinciale Milieufederaties zijn met de verkiezing voor de meest verrommelde plek begonnen om er achter te komen waar burgers zich nu het meest aan storen in het landschap. Met deze informatie kunnen de milieufederaties werken aan een oplossing en kan nieuwe verrommeling voorkomen worden. De afgelopen maanden kon men op staging2.verkniptlandschap.nl stemmen op zes genomineerde locaties per provincie. Voor elke provincie is hier een meest verrommelde plek uitgekomen.

De Provinciale Milieufederaties staan nu voor de uitdaging om de meest verrommelde plekken minder storend te maken en in het beste geval zelfs helemaal op te ruimen. In oktober is het grote opruimmaand, in elke provincie vindt dan de eerste symbolische opruimactie plaats. En hoewel het stempunt om te stemmen op de meest verrommelde plek per provincie inmiddels is gesloten, blijft het meldpunt wel geopend. Alle meldingen worden aan het einde van het jaar gebundeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.