Home / archiefcentraal / pijffers blijft titel verrommelde plek bespaard

pijffers blijft titel verrommelde plek bespaard

De Provinciale Milieufederaties hebben onlangs de twaalf meest verrommelde plekken van Nederland bekendgemaakt. ‘Winnaar’ van de titel ‘meest verrommelde plek van Overijssel’ werden de grote fabriekspanden boven het uiterwaardenlandschap bij Genemuiden in de gemeente Zwartewaterland. Het autokerkhof van Autohandel Pijffers tussen Wijhe en Raalte en een grote stal in het buitengebied van Lettele bleef die titel dus gespaard. Beide locaties waren genomineerd.

De Provinciale Milieufederaties zijn met de verkiezing voor de meest verrommelde plek begonnen om er achter te komen waar burgers zich nu het meest aan storen in het landschap. Met deze informatie kunnen de milieufederaties werken aan een oplossing en kan nieuwe verrommeling voorkomen worden. De afgelopen maanden kon men op www.verkniptlandschap.nl stemmen op zes genomineerde locaties per provincie. Voor elke provincie is hier een meest verrommelde plek uitgekomen.

De Provinciale Milieufederaties staan nu voor de uitdaging om de meest verrommelde plekken minder storend te maken en in het beste geval zelfs helemaal op te ruimen. In oktober is het grote opruimmaand, in elke provincie vindt dan de eerste symbolische opruimactie plaats. En hoewel het stempunt om te stemmen op de meest verrommelde plek per provincie inmiddels is gesloten, blijft het meldpunt wel geopend. Alle meldingen worden aan het einde van het jaar gebundeld.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.