opbouw stoppelhaene weer in volle gang

In Heino zijn de Pompdagen nog in volle gang, in Raalte zijn de voorbereidingen voor Stöppelhaene inmiddels in volle gang. Tegen de vijftig vrijwilligers van Stöppelhaene en Stöppelkaters waren zaterdag in de weer het Stöppelveld aan te kleden. Hekken rondom, de taps staan klaar, net als de afvalbakken. En aan de stokken hangen nieuwe vlaggen. Want het feest is gerestyled.

Toch brengt zo’n restyle wat betreft de opbouw van het feestterrein niet heel veel vernieuwing met zich mee. Op de Domineeskamp komen twee grote tenten met daartussen een podium. Achter is er ruimte voor toiletbezoek. Net als vorig jaar hebben personeel en vrijwilligers van Stöppelhaene een eigen tent, op het veldje aan de Westdorplaan. De kermis zal een helft van de parkeerplaats voor de C1000 in beslag nemen, terwijl het andere deel onder andere gebruikt zal worden voor het bezoek van de koningin.

Tijdens de komst van Koningin Beatrix zal Raalte wel voor een groot deel anders zijn ingericht dan normaal. Natuurlijk is er veel extra beveiliging, het is immers het eerste publieke optreden van Beatrix na het drama in Apeldoorn. Dranghekken zullen worden geplaatst om publiek op gepaste afstand te houden. Mensen die niet in de drukte willen staan, kunnen de plechtigheden volgen op drie grote schermen die in het dorp worden opgehangen. RTV Oost doet live verslag van het bezoek aan Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.