ook dalfsen start met inzamelen kunststof

Net als in de gemeente Olst-Wijhe, wordt er per september ook in Dalfsen gestart met de inzameling van huishoudelijk kunststof verpakkingen. Het kunststof wordt elke vier weken huis-aan-huis ingezameld via speciale plastic zakken. Inwoners van de gemeente Dalfsen krijgen eind augustus informatie over de nieuwe inzameling thuisgestuurd met daarbij een startpakket zakken.

Vanaf 2010 moet elke gemeente kunststof verpakkingsmateriaal inzamelen. Het eerste doel is dat in 2012 ruim 42 procent van al het kunststof afval wordt gerecycled. Onlangs maakten de verpakkingsindustrie en de Nederlandse gemeenten definitieve afspraken over de kunststofinzameling. Met name over de hoogte van de vergoeding die de gemeente krijgt, moesten nog knopen worden doorgehakt. Nu hierover duidelijkheid is, pakt Dalfsen de inzameling op.

Als je meer wil weten over de gescheiden inzameling, dan kun je terecht op de website van ROVA of op staging2.plasticheroes.nl. Hier staat onder andere informatie over de verpakkingen die wel of niet in de plastic zak mogen. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de klantenservice van ROVA op telefoonnummer 038-4273777 of via info@rova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.