Home / archiefcentraal / onderzoek naar grond bij het stationsplein

onderzoek naar grond bij het stationsplein

Tijdens de werkzaamheden bij het stationsplein in Raalte is men gestuit op – mogelijk – verontreinigde grond. “Het gaat om een stukje grond, dat inmiddels op één bult ligt en tevens is afgedekt”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Raalte.

In de omgeving van het station gingen al verhalen de ronde over asbest. Maar daar is volgens de gemeente geen sprake van. “Vermoedelijk gaat het om olie of iets dergelijks. Er is een monster afgenomen en dat wordt in het laboratorium onderzocht. De uitslag van dat onderzoek moet uitwijzen of de grond moet worden afgevoerd.”

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.