Home / archiefcentraal / ns past kaartautomaten aan tegen skimmen

ns past kaartautomaten aan tegen skimmen

Waar wordt gepind, kan ook worden geskimd. Dat geldt voor alle pinautomaten, ook op NS-stations. NS is dan ook continu op zoek naar een oplossing om skimmers te slim af te zijn. Na diverse zichtbare en minder zichtbare maatregelen, heeft NS nu de Veilige Pasinvoer ontwikkeld. Deze innovatieve voorzet maakt pinnen bij de NS nog veiliger.

De Veilige Pasinvoer is een nieuwe voorzet waar je een bankpas in legt, alvorens deze in de automaat in te schuiven. Op deze manier wordt het wel erg ingewikkeld om bankpasgegevens te kopiëren. Maandag wordt gestart met het bevestigen van de voorzet op de kaartautomaten van NS. De verwachting is dat het ongeveer acht weken duurt voordat alle automaten zijn voorzien. Wanneer de kaartautomaten in Salland aan de beurt zijn, is niet bekend.

Treinreizigers zullen wel even moeten wennen aan het nieuwe uiterlijk van de pasinvoer. Die steekt nu een stuk verder naar voren dan de oude invoer. Waar je voorheen de bankpas recht in de automaat schoof, leg je hem er nu eerst zijdelings in en vervolgens schuif je de pas in de automaat. In alle gevallen blijft wel het devies je pincode altijd goed af te schermen.

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.