Home / archiefcentraal / noodverordening bezoek beatrix aan salland

noodverordening bezoek beatrix aan salland

De gemeenten Raalte en Ommen hebben een noodverordening ingesteld voor het bezoek van Koningin Beatrix vrijdag. De politie heeft volgens de gemeenten aanwijzingen dat er ernstige ordeverstoringen zullen plaatsvinden. De politie kan preventief fouilleren. Demonstraties, spandoeken en het roepen van leuzen zijn verboden. De maatregelen duren tot 19.00 uur.

De gemeenten verwijzen naar het drama van Koninginnedag in Apeldoorn. Een politiewoordvoerder erkent dat de maatregelen puur zijn ingegeven uit vrees voor een herhaling van dat drama. “We kunnen niet hebben dat hier nu weer gebeurt wat er in Apeldoorn gebeurde. Maar het is nu niet zo dat we ME’ers en tanks gaan inzetten.”

Volgens de politie zijn er geen directe aanwijzingen dat er iets gaat gebeuren, maar is de noodverordening niet meer dan een voorzorgsmaatregel. “In de regels staat dat er eerst aanwijzingen moeten zijn voor problemen, voor er een noodverordening kan worden ingesteld. Daar voldoen we nu aan, want er zijn altijd wel mensen die weinig met de koningin van doen hebben.”

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.