nieuw heeten loopt uit voor bouwvakfeest

Het begon allemaal vele tientallen jaren geleden met een barbecue van carnavalsvereniging De Hekk’nsluuters uit Nieuw Heeten, maar inmiddels is die barbecue uitgegroeid tot een meerdaags dorpsfeest: Het Bouwvakfeest. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus viert Nieuw Heeten weer feest. “Het Bouwvakfeest is in de eerste plaats een feest voor de eigen bevolking”, vertelt Lyon Hutten namens De Hekk’nsluuters. “En daarnaast heeft bijna iedereen die komt wel wat met Nieuw Heeten te maken. Dat is ook de grote charme. We vieren het feest eigenlijk altijd met dezelfde mensen, maar we weten er toch elk jaar weer iets verrassends van te maken.”

Het Bouwvakfeest wordt vrijdagavond 19.30 uur op feestelijke wijze geopend door Prins Rut de Eerste van de Hekk’nsluuters. Om 20.00 uur begint de Nieuw Heetense avond vol eigen entertainment. Volgens sommige geruchten zijn ook De Toppers te gast. Na afloop draait DJ Jeronimo plaatjes. Zaterdag gaat het feest vanaf 8.00 uur verder met een grote rommelmarkt die duurt tot ongeveer 12.30 uur. Om 10.30 uur begint een groot dartstoernooi. Om 12.00 uur gaat het nieuwe programma-onderdeel ‘Team Wipeout’ van start. Het gaat om een soort van zeskamp naar het model van het tv-programma Wipeout, maar deze keer met teams. Wat dat inhoudt? Grote en spectaculaire hindernisbanen, veel water en in het geval van Nieuw Heeten ook spelletjes met gemotoriseerde voertuigen.

Gedurende de hele middag zijn er daarnaast tal van spelletjes en activiteiten voor de jongsten. Zo mag de jeugd zich van 14.00 tot 16.00 uur met verf uitleven op een auto en bovendien kunnen ze meedoen aan een ‘Kop van Jut’-wedstrijd. Om 16.30 uur begint een grote ludieke veiling. De eerder die middag door de jeugd beschilderde auto gaat onder de hamer, net zoals VIP-kaarten voor een wedstrijd van PSV, een pallet cement, een echte bok, een blinde kavel en nog meer, heel veel meer. Om 21.00 uur begint een grote feestavond met medewerking van de top 100-formatie 7 Op de Schaal van Richter (entree 10 euro).

Zondag gaat het feest vanaf 10.00 uur verder met een grote revuevoorstelling van toneelvereniging SPOTS (entree 5 euro). Om 13.00 uur begint een grote trekkerslepwedstrijd. “Voor het eerst”, stelt Lyon trots. “We tellen officieel mee voor de Stöppelhaene-competitie.” Vanaf 13.00 uur kunnen de bezoekers meedoen aan laser kleiduiven schieten. De kinderen kunnen deelnemen aan quad races, een ballonnenwedstrijd of zich uitleven in een klimtempel of op grote trampolines. Om 14.00 uur gaat de strijd om de ‘Knap op’-bokaal van start. Muziek is er van de formatie Diezl. Om 19.00 uur is er een grote loterij. Het feest wordt afgesloten met een feestavond met medewerking van DJ Bas. Om 23.00 uur volgt het grote afsluitende vuurwerk. Meer info op: staging2.hekknsluuters.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.