mooie spreuken geplakt in stoppelhaeneland

“Als de haan niet kraait bij ochtend-rood, gaat het regenen… Of de haan is dood.” Zo ongeveer was misschien wel de leukste spreuk op een van de wagentjes waarmee kinderen donderdagmiddag meededen aan de Stöppelhaeneoptocht. Ook “As een haene uut Wieje in Roalte kreit, dan hef het ’s nachts hard ‘e weit.” Zoiets tenminste, want letterlijk hebben we het niet meegeschreven. Geen tijd, want er was veel moois te zien tijdens de optocht.

We kwamen prachtige spreuken tegen langs versierde straten, de Knapenveldweg in dit geval. “Wie zijn koe op zolder zet, moet iedere keer de trap op als hij wil melken.” Sallandse humor? En in de tuin van bestuurder van VVD-origine Bartus Jonkman lazen we: “Als de minister geen koe heeft, kan hij altijd de burger nog melken.” Een opmerking richting de minister, daar waar daags ervoor VVD-collega Arends nog aangaf na de verkiezingen niet meer terug te keren in de Raalter gemeenteraad, mede wegens ongenuanceerde kritieken vanaf de zijlijn. Misschien is Jonkman wel zijn opvolger, hij zit immers in de steunfractie.

Vorig jaar hadden ze in de Enkstraat een mooie tekst bedacht. Daar werden de Enkbrug en de renovatieperikelen in verband gebracht met ambtenaren. Raalte liet dat bord weghalen. ‘Beetje dom’, citeren we Maxima, maar blijkbaar wel inspiratie dit jaar meer grappen in teksten te verwerken dan anders. Wat ons betreft een begin van een traditie.

Langs de N348 zagen we een actiebord van tegen de zuidelijke rondweg om Raalte. Dat bord was natuurlijk van de actiegroep die de rondweg rechtdoor wil. Een dergelijke actie was ook in de optocht verstopt. Bewoners van de Hogeweg zijn ook tegen de zuidelijke variant, bleek uit hun praalwagen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.