miranda ruiter is de nieuwe oogstkoningin

De 41-jarige Miranda Ruiter uit Raalte is de Oogstkoningin 2009 van Stöppelhaene. Ze werd woensdagavond tijdens de Sallandse Cabaretavond gepresenteerd, samen met haar twee Hofdames Petra Tutert (36) uit Nieuw Heeten en Ingrid Nieuwkamp (44) uit Raalte.

De nieuwe Oogstkoningin is moeder van drie kinderen: Syfra van 18, Nino van 15 en Jildes van 12 jaar. Ze is getrouwd met André. “Ik heb de nodige affiniteit met het boerenleven in deze streek. Mijn ouders komen beiden uit boerengezinnen uit Haarle en Nieuw Heeten. Mijn man heeft in Mariënheem op een boerderij gewoond”, vertelt Miranda, die bij een modezaak in Raalte werkt. Ze viert elk jaar het Stöppelhaenefeest. “De prachtige optocht, de versierde kerken, straten en gevels en de feestelijkheden eromheen doen iedereen goed. Voor mij is het dan ook erg bijzonder en een hele eer om de Oogstkoningin van dit feest te mogen zijn”, aldus Miranda.

Petra Tutert en Ingrid Nieuwkamp staan tijdens Stöppelhaene de nieuwe Oogstkoningin bij waar dat nodig is. Petra is getrouwd met John. Samen hebben ze twee dochters: Jasmijn (9) en Iris (4). Petra werkt als facilitair medewerkster bij een bank in Raalte. Ze geniet van het leven, zoals ze het zelf zegt. “Ik wandel graag en lees behalve de krant graag romans en tijdschriften.” Haar schaarse vrije tijd vult ze verder met vrijwilligerswerk op de basisschool in Nieuw Heeten en als medewerkster bij een kinderboerderij. Petra: “Hofdame zijn vind ik een unieke kans om Stöppelhaene van dichtbij mee te maken. Het lijkt me een onvergetelijke ervaring, waar ik hopelijk met veel plezier op terug kan kijken.”

Ingrid Nieuwkamp woont samen met René. “Mijn twee zonen zijn 19 en 15 jaar oud, dus daarvoor hoef ik niet constant meer voor thuis te blijven”, motiveert ze haar sollicitatie naar de representatieve functie tijdens Stöppelhaene. Ze is in het dagelijks leven peuterleidster bij Peuterspeelzalen Gemeente Raalte en heeft daarmee van haar hobby haar werk gemaakt. Naast haar zorg voor het gezin is Ingrid druk met toneelspelen, zingen en lezen. “Typetjes spelen is mijn favoriete bezigheid. Tijdens Stöppelhaene zal ik mijn best doen om de rol van Hofdame met verve neer te zetten. Dit jaar doe ik dat in een mooie jurk samen met een gezellig team. Volgend jaar kan ik weer in spijkerbroek naar bijvoorbeeld het Bloazersfestival en Stöppelhaene Culinair. Misschien ervaar ik dat dan allemaal anders, omdat ik dit jaar een kijkje achter de schermen krijg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.