lemelerveld neemt afscheid van de dahlia

De Feestweek Lemelerveld neemt dit jaar officieel afscheid van het Dahliacorso en daarmee ook van de dahlia’s. Volgens Marcel Reimink, woordvoerder van de organisatie, komt er geen andere activiteit met dahlia’s in de plaats voor het corso. Wel wordt gezocht naar een andere activiteit als start van de feestweek. Dit jaar wordt daar alvast mee geëxperimenteerd. Voordat het corso op dinsdag 11 augustus van start gaat, kunnen de bezoekers kijken naar een optocht van circa vijftig zwaar gepimpte auto’s.

“We gaan daarnaast flink wat aandacht besteden aan het gegeven dat dit het laatste corso wordt”, vertelt Marcel. “Het onderwerp komt op enkele wagens aan de orde. Bij de uitreiking van de publieksprijs op vrijdagavond hebben we een groot omlijstend programma. Zo zetten we de wagenbouwers in het zonnetje en kijken we terug op de geschiedenis van het corso. We hopen er in de kleine feesttent een leuke napraatavond van te maken. En het afscheid van het corso komt ook op ludieke wijze terug in het programma, maar daarover wil ik verder nog even niks kwijt. Natuurlijk is het jammer dat we nu afscheid moeten nemen, maar het is niet de teleurstelling die overheerst, maar meer een gevoel van weemoed. We krijgen er volgend jaar vast iets moois voor terug!”

Het programma van de Feestweek Lemelerveld is zeer uitgebreid. Bij deze lichten we de meest opvallende activiteiten en optredens uit. Het feest begint al op zaterdag 8 augustus met een grote Lemelerveldse avond in de feesttent. Aanvang is om 20.30 uur. Zondag 9 augustus wordt er in de tent een dienst gehouden. Aanvang is om 10.30 uur. Dinsdag 11 augustus gaat het programma vanaf 19.00 uur verder met de optocht van de gepimpte auto’s en het Dahliacorso. Na de prijsuitreiking is er in de tent een gratis toegankelijk optreden van George Baker.

Woensdagochtend gaat het feest vanaf 10.00 uur verder met een grote braderie in het centrum van het dorp en op het grote evenemententerrein. Om 15.00 uur begint op het Kroonplein de ludieke veiling.’s Avonds is er in de tent een optreden van Toni Macaroni. Deze coverband verzorgt een avondje muziek in het teken van de jaren vijftig, zestig en zeventig. De toegang is gratis. De donderdagmiddag staat in het teken van activiteiten voor de jeugd en ouderen. Op het evenemententerrein begint om 19.00 uur de tweede editie van de Kokkie Bikes ATB Challenge. Er is een groot parcours met diverse hindernissen uitgezet en aan de deelnemende koppels de taak om zo snel mogelijk een aantal rondjes te rijden. In de tent is er die avond een optreden van Dé Normaal Coverband.

Vrijdagochtend gaat het feest vanaf 10.30 uur verder met een groot beachvolleybaltoernooi op het feestterrein. In de feesttent begint om 13.30 uur een shantykorenfestival. Om 19.00 uur kun je bij de Kerkstraat kijken naar een twee uur durende stuntshow van MX Action Group. In de tent is er een optreden van VanVelzen.

Zaterdag wordt op het evenemententerrein het Olde Trekker Treffen gehouden. Aan de Weerdhuisweg begint om 10.00 uur een grote scooterrace met ruim honderd deelnemers. Om 11.00 uur gaan de Mestebeld Truck Games van start. Het gaat hierbij niet om een behendigheidswedstrijd voor vrachtwagenchauffeurs, maar om een (soort van) zeskamp voor plaatselijke teams, die hun sportieve krachten gaan meten in een ludieke survival. Het feest wordt ’s avonds afgesloten met een feestavond met medewerking van de bekende top 100-formatie Boulevard. Voor meer info en het programma zie: staging2.feestweerklemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.