koos start kinderopvanglocatie in de ieme

Het ruikt nog naar verf, de vloerbedekking is nog smetloos en de meubels zijn glimmend nieuw.

Door een gezamenlijke huisvesting met de school zijn er nieuwe vormen van samenwerking mogelijk waarmee het karakter van een brede school wordt benaderd. Zo mogen de kinderen die de BSO bezoeken, gebruik maken van een aantal faciliteiten binnen de school zoals de speelzaal en computers. Mogelijk zal één van de leerkrachten van De Ieme in de toekomst bij BSO Labyrinth werkzaamheden verrichten waardoor een gecombineerde functie ontstaat.

In de herfstvakantie zal er nog een partner toegevoegd worden, want ook de Stichting Peuterspeelzalen Raalte vestigt zich in het Ieme-gebouw aan de Esstraat. Ook hier wordt gewerkt met een gecombineerde functie, want een onderbouwleerkracht zal met een leidster van de peuterspeelzalen de peutergroep draaien. Hiermee is ook het centrum van Raalte weer voorzien van een peuterspeelzaal.

Directeur San Bronk is erg enthousiast over de ontwikkelingen in haar basisschool. “Deze samenwerking met kinderopvang en peuterspeelzalen biedt duidelijk een meerwaarde voor de school, voor kinderen en voor ouders”, aldus Bronk. “Op deze manier is De Ieme druk zich voor te bereiden om de stap naar het brede school concept te maken, met doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen, doorgaande zorg en een eenduidig pedagogisch concept.

Kinderopvang KOOS kan door de huisvesting in De Ieme de west- en de oostkant van Raalte Zuid buitenschoolse opvang bieden. Bij BSO Labyrinth kunnen kinderen worden opgevangen van De Ieme, De Bolster en speciaal basisonderwijs De Horizon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.