knap duits debuut voor serco racingteam

Deze klasse kenmerkt zich door een zeer groot en sterk, voor een groot deel buitenlands deelnemersveld. Dat er in het Duitse Kampioenschap iets harder wordt gereden, merkte Lenters al snel. Waar hij in Nederland nog regelmatig van voren zit, kwalificeerde hij zich – wel in Assen – als dertigste voor de twee zondagse races.

De eerste race kende voor Lenters, ondanks een slechte start, een goed verloop. Na in de eerste ronde te zijn aangetikt, begon Lenters aan zijn inhaalrace van op dat moment de veertigste plek. Mede door enkele schuivers van collega’s, kon hij opklimmen naar de 21ste plek. Zeer spannend was hierna het gevecht met de Duitser Altendorfer, die zijn BMW keer op keer op de lange rechte stukken voorbij Rik zijn Honda wist te zetten. Met knappe bochten en een fraaie inhaalactie in de laatste ronde, eindigde Lenters toch als twintigste.

De tweede race verliep anders en een stuk minder voor Serco. Lenters werd in de eerste ronde in de Strubbenbocht van achter aangetikt, waarna hij samen met vier andere rijders ten val kwam. Einde race. Toch is het Lemelerveldse team zeer tevreden met de geleverde prestatie en kijkt het terug op een uitstekend debuut bij de IDM. De volgende race is op 20 september, wederom op het TT-circuit van Assen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.