keltisch festival wijhe viert 5 jarig bestaan

Dit jaar organiseert het vijftal het evenement alweer voor de vijfde keer. “Met heel veel plezier”, geeft voorzitter Herman Post aan. Het festival wordt gehouden op zaterdag 5 september, tijdens de Wiejese Diekdaegen.

Wat ooit begon als de Highland Games met diverse kraampjes, is uitgegroeid tot een waar evenement . Een plek waar bezoekers alles vinden dat met de Keltische manier van leven te maken heeft. “Lekker je gangetje gaan, dat is eigenlijk typerend voor die leefwijze”, legt Herman uit. “Alles verloopt heel ontspannen. Dat is ook iets wat zowel bezoekers als standhouders opvalt. Die relaxte sfeer.” In korte tijd groeide het festival uit tot een waar evenement dat ondertussen ook al bezoekers uit de omringende dorpen en zelfs buiten de regio trekt. “Zo waren er vorig jaar bezoekers uit Nieuweschans en Den Haag. Dat is natuurlijk heel erg leuk om te horen.”

Anders dan bij de andere Keltische festivals die in den lande georganiseerd worden, is het Keltisch Festival Wijhe nog steeds gratis voor bezoekers. “Dat maakt het ook laagdrempelig”, geeft Herman aan. “En omdat dit jaar een jubileumjaar is, belooft het nog spectaculairder te worden dan vorige jaren. Zo zijn we druk bezig om een internationale band te krijgen en hebben we nog wat andere ideeën”, zegt Herman. “Wat precies verklappen we nog niet. Als er iets zeker is dan laten we het jullie weten. Maar noteer die 5 september maar in ieder geval in de agenda!”

Het Keltisch Festival Wijhe vindt net als vorig jaar plaats in park Wijhezicht. De grote Keltische markt met veel verschillende standhouders, Keltische ambachten, demonstraties en muziek begint om 10.00 uur. De band Sassenachs zorgt voor passende muziek. De groepen Widoeghe en de Clan Mac Camden brengen met diverse acts de Middeleeuwen en de Keltische tijd weer tot leven. Om 12.00 uur begint de ‘Celtic Strongest Man’-wedstrijd. Diverse krachtpatsers uit Wijhe en omgeving zullen hun krachten meten op verschillende Highland Games-onderdelen.

Verder kun je luisteren naar een verhalenverteller, worden er demonstraties gehouden met uilen en roofvogels, zijn er demonstraties whisky- en bierbrouwen en kun je aanschuiven bij ‘de grootste barbecue van Nederland’. Vanaf 14.00 uur zijn er optredens van de bands ‘3 Daft Monkeys’ en ‘Boys from the County Hell’. Het Keltisch Festival Wijhe duurt tot circa 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op staging2.keltischfestivalwijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.