jongeren zambia in optocht stoppelhaene

In het kader van een uitwisselingsproject van Landstede Raalte komen er twintig jongeren uit Zambia naar Stöppelhaene. De jongeren uit Mpongwe lopen donderdag 27 augustus onder andere mee in de optocht.

Van de Landstede in Raalte zijn er onlangs twintig studenten voor drie weken vertrokken naar Mpongwe. Daar helpen zij de stichting ‘Geef de Kinderen van Mpongwe een toekomst’. De stichting is opgericht door Ton Korsten-Korenromp. Zij is een tijdelijk partnerschap aangegaan met de twintig jongeren uit Raalte. Door deelname aan dit uitwisselingsproject kunnen de jongeren (uit Raalte én uit Mpongwe) zien hoe verschillend de kansen en mogelijkheden zijn. Na deze drie weken keren de studenten namelijk terug, samen met twintig jongeren uit Mpongwe.

Nadat de studenten het leven van de jongeren in Mpongwe hebben kunnen zien, worden de rollen omgedraaid en kunnen de Zambianen een kijkje nemen in het leven van de Landstede-studenten. Doordat de Zambianen zichzelf ook laten zien tijdens Stöppelhaene, krijgen bezoekers van het oogstfeest de kans ook wat meer te leren over het leven in Mpongwe. Voor het Kulturhus komt een stand, waar allerlei informatie te verkrijgen is. En in het Kulturhus is dan een expositie te zien van gebruiksvoorwerpen uit Mpongwe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.