interactieve voetbalmuur op plein in dalfsen

Als het aan het college van Dalfsen ligt, komt op het plein bij het gemeentehuis tijdelijk een skatebaan en op het speelveld dichtbij een interactieve ‘Sutu’-voetbalmuur. Hiermee worden een aantal onderdelen uit het plan voor het meersportenplein alvast gerealiseerd. Er is nog steeds – de plannen lopen al sinds 2007 – geen definitieve locatie voor het plein, maar het college vindt nu dat het de jongeren in Dalfsen niet langer kan laten wachten.

De opzet van het meersportenplein werd in 2007 bedacht door Jorick Pasman en Bram Noten, inmiddels 15 en 16 jaar oud. Zij zien wel wat in een groot plein waar jongeren elkaar in hun vrije tijd kunnen ontmoeten en kunnen sporten buiten clubverband. Vorig jaar sloten skaters Floris Kamphuis (15) en Philip Liebregt (14) zich bij hen aan. De gemeenteraad bleek al snel enthousiast en stelde 75.000 euro beschikbaar voor het plein. Alleen was er nog steeds geen locatie.

Waar het aanvankelijk alleen om een skatebaan ging, is er inmiddels ook een ‘Sutu’-muur aan het plan toegevoegd. De ‘Sutu’ is een muur van oersterk transparant policarbonaat met zestien interactieve vlakken die oplichten (LED) wanneer ze geraakt worden. Zo ontstaat er een soort interactieve vorm van het populaire en aloude ‘muurtjetrap’. Het idee is dat jongeren, die in een digitaal tijdperk opgroeien, gestimuleerd worden om weer buiten te spelen en te bewegen. Diverse spellen zijn in de ‘Sutu’ voorgeprogrammeerd en met een voetknop te bedienen.

Omdat de jongeren zo lang moeten wachten op hun plein, wil het college een aantal voorzieningen vast tijdelijk plaatsen. In later stadium kunnen die dan naar het definitieve meersportenplein verhuizen. De plannen zijn donderdag door Jorick aan de buurtbewoners gepresenteerd. Naast een presentatie van de voorzieningen en uitleg over de totstandkoming van het plan, is ook gesproken over mogelijke overlast. De gemeenteraad neemt in september een besluit over het plaatsen van de tijdelijke voorzieningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.