Home / archiefcentraal / informatiepakket plastic afval snel in de bus

informatiepakket plastic afval snel in de bus

In navolging van Olst-Wijhe en Dalfsen, start ook de gemeente Raalte in september met het inzamelen van kunststof huisafval. Vanaf 2010 is elke Nederlandse gemeente verplicht om kunststof verpakkingsmateriaal inzamelen. Hoe de gemeenten dat precies doen, is hun eigen verantwoordelijkheid. Raalte heeft gekozen voor gescheiden inzameling via plastic zakken. Eén zak moet voor een gemiddeld huishouden voldoende zijn om ongeveer twee weken verpakkingsafval op te slaan.

Kunststof wordt elke vier weken huis-aan-huis ingezameld via de speciale plastic zakken. Inwoners krijgen de eerste zakken nog deze of volgende week thuisgestuurd, samen met uitgebreide informatie over de nieuwe inzameling. Begin september verstuurt ROVA een brief waarin ook de inzameldata vermeld staan. Als de plastic zakken uit het informatiepakket op zijn, dan zijn er via www.rova.nl gratis nieuwe zakken te bestellen. Betalen voor deze extra inzameling hoeft sowieso niet, alle kosten worden gedragen door de verpakkingsindustrie

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.