harkema ik ben een echt praktijkmens

Sinds maart van dit jaar zit hij in Raalte: René Harkema heeft zijn bedrijf Harkema Interieurbouw verhuisd van Tirns (Friesland) naar Raalte. De reden? Hij is gaan samenwonen met zijn vriendin uit Lemelerveld. “Natuurlijk wil ik mijn klussen in Friesland aanhouden”, stelt René. “Maar ik hoop hier in Salland ook een nieuwe klantenkring op te bouwen.”

René heeft zijn bedrijf gevestigd in bedrijfsverzamelpand De Boeierd van Joop van den Enk. “Hij bood me deze plek aan en heeft me tevens aan de eerste klanten geholpen.” Harkema Interieurbouw richt zich op de zakelijke en particuliere markt. Of het nou gaat om de inrichting van een winkel, aftimmerwerk, de bouw van een klassieke of een moderne kast of het maken van een keuken of badkamer, René biedt het allemaal aan.

“Ik luister goed naar de wensen van de klanten. Samen maken we het ontwerp. Ik ken alle mogelijkheden die er zijn en zie mezelf daarbij ook als adviseur. Ik werk met hoogwaardige materialen. Als je bij een gemiddelde keukenzaak een kant en klare keuken koopt, is ie meestal van spaanplaat. Voor keukens gebruik ik vaak multiplex. Maar ik werk met alle mogelijke materialen hoor. Als men een kast wil van massief hout, dan is dat geen enkel probleem. Het mooie van het werk is dat je altijd bezig bent om iets zichtbaars te maken. Ik houd ervan om daarbij zo goed mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Ik meet alles ter plekke in.”

René deed eerst jarenlang ervaring op bij een toeleveringsbedrijf voor de interieurbouw in het Friese Wieuwert. Ongeveer twaalf, dertien jaar geleden begon hij voor zichzelf. De klantenkring bouwde zichzelf in een geleidelijk tempo uit. René werkt nog steeds veel in opdracht van een groot standbouwbedrijf. Het gaat daarbij om luxe stands (met presentatieruimte) voor grote en prestigieuze beurzen. Het gegeven dat Harkema Interieurbouw een eenmansbedrijf is, staat grotere klussen niet in de weg. “Ik ken heel veel mensen in het wereldje en als het nodig is, besteed ik bepaalde klussen gewoon uit”, vertelt René.

Dat Harkema Interieurbouw een klein bedrijf is, is een bewuste keuze. “Ik ben een praktijkmens. Plannen en overleggen vind ik ook geweldig, maar ik houd er niet van om met de administratie bezig te zijn. Ik ken mensen in de interieurbouwwereld wiens enige zorg het is om het personeel aan de gang te houden. Dat wil ik niet. Ik wil zelf met mijn handen bezig zijn!” Harkema Interieurbouw is gevestigd aan de Boeierstraat 10D, tel: 06-51814162. Meer info: staging2.harkema-interieurbouw.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.