handbal dalfsen is zo gezond als een vis

De stichting Dames Tophandbal in Geleen is failliet verklaard. Na degradatie van V&L uit de eredivisie bleken sponsors niet meer bereid bij te dragen. Hoe zit dat in Salland? Lopen eredivisieclubs GIBO Groep Kwiek en Grando Keukens Dalfsen ook risico’s? Mooi antwoord uit Dalfsen: “Degraderen? Hoe kom je daarbij!”

Rene Cloo van SV Dalfsen had natuurlijk wel wat meer noten op zijn zang: “SV Dalfsen is geen stichting maar een vereniging. Veel clubs hebben hun topsportselectie in een stichting gestopt om financieel onafhankelijk te staan van de vereniging. De topsportselectie van Dalfsen is gewoon nog aangesloten bij de vereniging. Daarnaast is – of zou het kunnen dat – er bij V&L met vergoedingen aan speelsters is gewerkt, hetgeen veelal de basis is voor de financiële risico’s. Bij Dalfsen wordt niet met dergelijke vergoedingen gewerkt. Wij werken met een transparante begroting, welke nauwkeurig wordt bewaakt. Onnodige uitgaven worden niet gemaakt en investeringen worden weloverwogen gedaan. Kortom, een gezonde bedrijfsvoering.”

“Degradatie uit de eredivisie is voor ons geen issue. De club maakt een enorme ontwikkeling door, hetgeen ook het regionale bedrijfsleven niet ontgaat. Met een actief commercieel team voeren we dan ook regelmatig gesprekken met het bedrijfsleven. Samen met een gezonde bedrijfsvoering is dat de basis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.