grind op het pad te gevaarlijk voor fietsers

Als regelmatig fietser kom je nog wel eens wat tegen. Zo ervoer ook Flip Jonkman na een rondje Hellendoorn. De Heinoër merkte een voor fietsers gevaarlijke situatie op bij de afslag van de Sanatoriumlaan richting de Noord Esweg. “Grind op de weg, levensgevaarlijk”, aldus Jonkman. “Overal zie je het gebeuren. De weg wordt geasfalteerd en er wordt een lading grind op gegooid. Ja, het wordt vanzelf vast gereden is dan de meegever.”

“Voor fietspaden lijkt me dat niet opgaan”, doet Jonkman zijn beklag. “Door grind op de weg ontstaan levensgevaarlijke situaties. Je komt van een helling en de route geeft een afslag naar rechts aan. Een fietser komt vanaf de Santoriumlaan en wil in de afdaling rechts af de Noord Esweg op richting Hellendoorn. Plots een gegil van mensen op een bankje die het ongeval ter plekke hebben zien gebeuren. De dame ligt (doodstil) te midden van een massa grind. De schade bleek met alleen een hersenschudding mee te vallen, maar ter plekke bleek het allemaal zeer ernstig. Gelukkig waren ambulance en politie snel ter plaatse. Klasse!”

Moraal van het verhaal? Er moeten kennelijk eerst ongelukken gebeuren voordat er wat aan dit soort gevaarlijke situaties wordt gedaan. “Circa anderhalf uur later was het grind immers door de gemeente verwijderd”, vertelt Jonkman. “Het grind is nu wel weg, maar echt fraai is de situatie nog niet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.